Estetska dermatologija

Ul. Antuna Gustava Matoša 10, 21 210 Solin
(trgovački centar Salona Mall (ex. Mercator) )
Telefon: +385 21 245 466
Email: info@poliklinika-pablo.hr

Radno vrijeme: prema dogovoru

Naglim razvojem estetske dermatologije, koja se temelji na znanstvenim spoznajama, danas se može mnogo učiniti i djelovati – kako u preventivnom tako i u terapijskom pogledu.
Moderan i užurbani način života, boravak na suncu, pušenje, stres, nedostatak sna, nepravilna prehrana i bolesti tijekom života na koži ostavlja tragove u vidu pigmentiranih mrlja, bora, gubitka napetosti i elastičnosti kože. Proces starenja se ne može zaustaviti, ali se može usporiti i ublažiti.

Nakon pregleda Vaše kože i razgovora, za Vas ćemo odabrati i provesti najoptimalniji tretman (ili više njih u kombinaciji) koji daje najbolje rezultate. Pritom su na prvom mjestu prirodan izgled, uz maksimalnu dozu sigurnosti.

Hijaluronski fileri

Hijaluron je tvar prisutna u vezivnom tkivu kože i izuzetno je važna za njenu hidrataciju (vezuje molekule vode) i elastičnost. S godinama, količina ove tvari se postepeno smanjuje što dovodi do isušivanja, opuštanja kože i stvaranja bora.

Saznaj višeZatvori

Zahvaljujući hijaluronskim preparatima i različitim tehnikama direktne aplikacije (ubrizgavanja) nadoknađujemo ovaj gubitak, podmlađujemo tretirano područje, smanjujemo dubinu bora ili ih u potpunosti korigiramo.

Indikacije: korekcija bora, korekcija volumena lica, isticanje jagodica, isticanje kontura i povećavanje volumena usana, definicija kontura i nadoknada volumena donje čeljusti.

Izbor same vrste filera i načina aplikacije ovisi o vrsti problema koji se tretira i o procijeni naših vrsnih stručnjaka. Obratite nam se s povjerenjem, dogovorite konzultacije i postanite najbolja verzija sebe!

Radi se o brzom, jednostavnom i ugodnom nekirurškom tretmanu za pomlađivanje lica koji trenutačno izglađuje linije i bore, poboljšava punoću usana te obnavlja izgubljeni obujam lica. Brzina zahvata, sigurnost i neposredno vidljivi rezultati glavne su prednosti ovog tretmana.

Zašto baš Juvederm dermalni fileri?

Allergan je kompanija koja je prije 35 godina počela razvoj estetsko-medicinskih tretmana i proizvela Juvederm dermalne filere. Uz mnoga istraživanja i naprednu tehnologiju proizvodnje, sigurnost te kvalitetu, Juvederm dermalni fileri su danas tu gdje jesu, jedini izbor mnogim liječnicima koji se bave estetikom. Juvederm u svojoj ponudi trenutno ima četiri filera iz Hylacross linije te pet filera iz novije Vycross linije.

Juvederm dermalnim filerima pomlađuje se lice nadomještanjem hijaluronske kiseline koja nestane kroz vrijeme. Djeluje tako da izglađuje linije lica, obnavlja izgubljenu punoću te održava kožu hidratiziranom. Juvederm daje licu punoću i oblikuje ga, a da pritom zadržava prirodan, simetričan i uravnotežen izgled.

Jedna od najvećih prednosti Juvederm dermalnih filera je sigurnost, prirodan rezultat i dugotrajnost nakon aplikacije. Ovisno o fileru i području aplikacije, trajanje je od godinu dana za Hylacross liniju te Juvederm Volbellu (Vycross linija) pa sve do dvije godine za Juvederm Volumu i Juvederm Volux (Vycross linija).

Sama aplikacija je minimalno bolna jer svi Juvederm dermalni fileri sadrže 0,3% lidokaina, koji je lokalni anestetik.

KRATKO O TERAPIJI HIJALURONSKIM FILERIMA

Trajanje: 30 do 60 minuta Boravak u klinici: ambulantno Zadržavanje efekta tretmana: Od 9 do 12 mjeseci. Ponavljanje tretmana moguće bez negativnih posljedica. Savjeti za oporavak: Izbjegavati izlaganje suncu, korištenje saune, laserskih tretmana, solarija i mehaničko pritiskanje tretiranih dijelova lica.

PRP tretman

PRP (Platelet Rich Plasma – plazma bogata trombocitima) je revolucionarna metoda pomlađivanja matičnim stanicama, poznatija kao tretman pomlađivanja vlastitom krvlju ili „vampirski facelifting“. To je terapija koja ostvaruje dugotrajne rezultate u regeneraciji i revitalizaciji kože.

Saznaj višeZatvori

Matične stanice pomažu stvaranje novog kolagena i krvnih žila, obnovu i poboljšanje oštećene kože te usporavaju i umanjuju znakove starenja, a rezultat je mekša, elastičnija i vidljivo mlađa koža. Radi se o prirodnoj, bikompatibilnoj metodi kod koje nema rizika od intolerancije, alergija i ostalih imunoloških rekcija.

Tretman se izvodi tako da prvo dobro očistimo i pripremimo kožu, a zatim se nanosi lokalni anestetik na regiju koju ćemo tretirati. Potom se uzme venska krv klijenta i iz nje se izdvoji plazma bogata trombocitima pomoću centrifuge. Nakon djelovanja anestetske kreme, PRP se ubrizgava u željenu regiju. Broj tretmana zavisi od stanja kože. Obično se preporučuju 3 u razmaku 4-6 tjedana, dok se dobijeni rezultati mogu održavati na svakih 6-12 meseci.

KRATKO O PRP TRETMANU

Trajanje: 30 do 60 minuta

Boravak u klinici: ambulantno

Vidljivost efekta tretmana: rezultati su vidljivi odmah, a maksimalne rezultate očekujemo nakon 8 tjedana, s postupnim napredovanjem narednih mjeseci u vidu sve većeg poboljšanja teksture i tonusa kože.

Zadržavanje efekta tretmana: rezultati su dugotrajni, obično traju 18 mjeseci s kontinuiranim, preporučenim održavanjem efekta

Dermaroller/eDermastamp

Tretman medicinskim dermarollerom stimulira obnovu kože i prirodno lučenje kolagena. Pore postaju uže, ožiljci se izravnavaju, koža postaje ujednačena kako teksturom tako i bojom, postaje glađa, napetija, zdravija te mlađeg izgleda.

Saznaj višeZatvori

eDermastamp je električna inačica originalnog i višestruko nagrađivanog Medicinskog dermarollera koji je izrađen prema najvišim standardima njemačke tehnologije. Učinci dermarollera i eDermastampa su identični, međutim prednost eDermastampa je da tijekom tretmana možete regulirati duljinu iglica i na taj način tretirati sve regije na licu, uključujući i nježnu i tanku kožu kapaka. I jedan i drugi, finim, sitnim iglicama u srednjem sloju kože izazivaju mikrooštećenja koja potiču na sintezu kolagenskih i elastinskih vlakana (zbog čega se postupak još naziva kolagen indukcijska terapija) te stvaranja novih krvnih žila, čime se poboljšava prokrvljenost tkiva.

Budući da se tijekom tretmana u koži otvori tisuće sitnih kanalića, višestruko se pospješuje transdermalna apsorpcija te je, ovisno o terapeutskom cilju, tijekom tretmana na kožu idealno nanijeti visoko koncentrirane aktivne sastojke u obliku različitih mezoterapijskih koktela ili kombinirati s PRP (Platelet Rich Plasma – plazma bogata trombocitima). Indikacije za primjenu su: pliće i dublje bore, akne, ožiljci od akni, postoperativni ožiljci, hiperpigmentacije, opuštena i beživotna koža, kao i prevencija prijevremenog starenja.

Za optimalne rezultate preporučuje se učiniti 3 tretmana s razmakom 6-8 tjedana, a kod dubljih ožiljaka će biti potrebno i više.

Kemijski pilinzi

Tretman na bazi široke palete kiselina služi za revitalizaciju lica, pomažu koži da se riješi odumrlih stanica, potiču obnovu kože, izbjeljuju hiperpigmentacijske mrlje, stimuliraju prirodni proces samoobnove.

Saznaj višeZatvori

Primjena kemijskih pilinga je medicinski postupak kojim uklanjamo površinski sloj kože, nakon čega dolazi do pokretanja mehanizma cijeljenja, a potom do poboljšanja izgleda kože u smislu svježijeg izgleda, smanjivanja pojave upalnih promjena kod akni, manje izraženosti finih bora, ispravljanja neujednačenosti pigmentacija i nepravilnosti na koži. Ovisno o dubini prodiranja u kožu, dijele se na površinske, srednje duboke i duboke. U paleti postoji cijeli spektar pilinga na bazi organskih kiselina (piruvična, mandelična, salicilna, mliječna te glikolna), kojima možemo tretirati kožu lica, vrata, dekoltea i šaka. Izbor i djelovanje kemijskog pilinga nadgleda i modulira liječnik ovisno o indikacijama te ga prilagođava svakom pacijentu. Na taj način dobijemo minimalnu iritaciju, vrijeme oporavka bez ograničenja u svakodnevnom životu za naše pacijente. Ovisno o tipu pilinga te tipu kože, pilinzi se mogu primjenjivati svakih 15ak dana.

Pomlađivanje botoksom

Pomlađivanje botoxom jedan je od najpopularnijih estetskih tretmana za uklanjanje bora. Na hrvatskom tržištu dostupan je botulinum toxin farmaceutske tvrtke Allergan, pod imenom Vistabel® i sadrži 50 jedinica te je registriran za estetsku primjenu na licu. Ista tvrtka registrirala je i Botox koji sadrži 100 jedinica, a namijenjen je u liječenju migrena i prekomjernog znojenja.

Saznaj višeZatvori

Preporučena doza za uklanjanje vertikalnih bora između obrva i lepezastih bora oko očiju iznosi 44 jedinice, ali pristup je često individualan i ovisi o dubini bora, aktivnosti mišića i željama klijenata. Zbog elegantnog izvođenja i prirodnih rezultata, ako se izvede dobro, botox je jedan od najprofinjenijih tretmana za pomlađivanje.

KRATKO O POMLAĐIVANJU BOTOKSOM

Trajanje tretmana: Do 30 minuta

Boravak u klinici: Ambulantno

Zadržavanje efekta tretmana: Poželjno ponavljati tretman svakih 3 do 4 mjeseca, ponekad i do 6 mjeseci

Savjeti za oporavak: 24h ne konzumirati alkohol, nekoliko dana izbjegavati izlaganje suncu, korištenje saune, kozmetičkih, laserskih tretmana, solarija. Vježbati tretirane mišiće.